V Walne Zebranie Delegatów Stowarzyszenia „Faustinum”

17 czerwca 2017 roku odbędzie V Walne Zebranie Delegatów Stowarzyszenia „Faustinum”. Uczestniczyć w nim będą delegaci z 10 krajów oraz zaproszeni goście. Spotkanie rozpoczniemy uroczystą Eucharystią, której będzie przewodniczyć Jego Ekscelencja Ksiądz Arcybiskup Marek Jędraszewski, Metropolita Krakowski.

16 czerwca, w dzień poprzedzający Walne Zebranie, organizujemy międzynarodowe spotkanie Stowarzyszenia „Faustinum”. Rozpocznie się ono wspólną modlitwą w Godzinie Miłosierdzia w kaplicy klasztornej. Po niej zapraszamy do sali „Faustinum” na wspólne spotkanie z członkami „Faustinum”, którzy przybyli na Walne Zebranie. Swój udział potwierdzili między innymi członkowie z Niemiec, Irlandii, Wielkiej Brytanii, Słowacji, Czech, a także ze Stanów Zjednoczonych, Puerto Rico, Libanu i Togo. Po spotkaniu, około godz. 17.30, zgromadzimy się w Kaplicy Męki Pańskiej na wspólną adorację i uwielbienie Boga.

W związku z tym, czerwcowe spotkanie formacyjne wspólnoty krakowskiej odbędzie się tydzień wcześniej, tzn. 10 czerwca. Serdecznie zapraszamy.

Przeczytaj także:

Komentarze są wyłączone.